UVA_Selfridges04.jpg

Selfridges / A Distant Light

Selfridges / A Distant Light

Selfridges / A Distant Light

A Distant Light was a bespoke light and sound installation positioned above the centre canopy of Selfridges on Oxford St, London. The work was developed in coordination with Selfridges' in-house creative team for the 2015 Christmas campaign ‘Destination Christmas – Journey to the Stars’.

The studio created a bold, yet calming statement in contrast to the cacophony of light and visual noise of Oxford Street at Christmas. A Distant Light was also magical and mysterious as it reflected the fact that the laws that govern how we see things on earth don’t apply in space.

Designed and built in-studio from custom aluminium extrusions, LED strip lighting, and proprietory LED drivers, A Distant Light behaved like a gravity lens, distorting light through space, visualizing measurements of time as shifting patterns of light that evoke the changing and magic of the cosmos.

Location: London
Date: 2015
Client: Selfridges
Commissioned by: Selfridges
Role: Installation design and delivery
Music: Marconi Union
Photos: John Adrian

Selfridges03.jpg
Selfridges02.jpg
arch-diagrams_selfridges_001.jpg